Nutriflown tarina

Yrityksen juuret

Yrityksen juuret ovat syvällä oululaisella Kaakkurinkankaalla, mistä on ponnisteltu oman, lähipiirin ja erityisesti nuorten urheilijoiden hyvinvoinnin eteen yli 40-vuoden ajan. Riittävän unen ja liikunnan lisäksi ravinnon merkitys on ollut keskiössä mietittäessä sitä mistä ihmisen kokonais-valtainen hyvinvointi muodostuu. Syntyi halu tietää miten paljon itse saa vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiineja nauttimastaan ruuasta – silloinkin kun noudattaa ravintopyramidin suosituksia. Omakohtainen kokemus oikean sisällöltään tasapainoisen ravinnon merkityksestä terveyteen ja hyvinvointiin on toiminut sytykkeenä luoda menetelmä, jolla mahdollistetaan meistä jokaiselle tiedonsaanti oman ravinnon ravintoainetiheydestä pelkän kaloriseurannan lisäksi.

Älykkäät laskennalliset menetelmät

Laskennallisen toteutuksen juuret ovat Oulun yliopiston säätötekniikan ryhmän jo yli 30 vuotta jatkuneessa oppivien ja älykkäiden menetelmien tutkimuksessa. Omat kehitysympäristöt ovat keskeisiä monipuolisten sovellusten rakentamisessa teollisuuteen ja ympäristöratkaisuihin. Sovelluksien synergioiden innoittamana lähdettiin samojen menetelmien soveltamiseen ravintolaskennassa. Yli 10 vuotta sitten rakennettiin sumea asiantuntijajärjestelmä, jossa ravintoasiatuntemus ja -suositukset rakennettiin sumeiden sääntöjen avulla. Tietojen epävarmuudet ja epätarkkuudet sekä suositusten mahdolliset ristiriitaisuudet käsitellään sumean logiikan avulla. Numeerinen ratkaisu perustuu ateriapäiväkirjaan ja ruokien koostumustietoihin sekä geneettisiin algoritmeihin, joilla voidaan käsitellä muodostuva laaja hakuavaruus. Monitahoisessa ratkaisussa on parempi olla suunnilleen oikeassa kuin täsmälleen väärässä.

Ravintolaskenta

Me yrittäjät uskomme vahvasti oman kokemuksemme kannustavan kaikkia iästä, sukupuolesta, ruokavaliosta ja elämäntilanteesta huolimatta nauttimaan ravintorikkaasta ruuasta. Jo pienikin askel voi olla askel kohti parempaa.
Näistä lähtökohdista on kehitetty elämäntilanteet ja –tavat huomioiva henkilökohtainen, vuorokauden aikana saadut ravintoaineet selkokielelle tulkitseva palvelu. Halu tehdä elämä ruuan suhteen helpommaksi, on saanut meidät tuomaan ruokareseptit ja helppolukuiset suositukset osaksi palvelua. Me emme väitä mitään, emmekä usko ismeihin. Me luotamme jokaisen subjektiiviseen arvioon omasta hyvinvoinnista. Me olemme tukena. Samalla voimme välillisesti vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään.

Palvelu on tänä päivänä sisällöltään vielä enemmän kuin mitä aikoinaan uskalsimme unelmoida!

Eteenpäin

Nutri-Flow® liittää ruokaterveyden kiinteäksi osaksi terveyden edistämistä.

Tiimimme

Ravitsemustieteen, urheiluvalmennuksen, teknologian, tietotekniikan ja kansainvälisen liikejuridiikan vahva käytännön kokemus ja akateeminen tutkimusosaaminen.
Nutri-Flow Oy
Villiperäntie 5, 90410 Oulu, FINLAND
Puhelin: 0400-805572