Usein kysyttyjä kysymyksiä

Saan virheilmoituksen: HTTP Status 500
Ohjelma on ollut käyttämättä yli 30 min, ja sinut on kirjattu ulos automaattisesti, mutta sivu ei ole jostain syystä päivittynyt. Paina näppäimistöltä F5-näppäintä, niin pääset kirjautumaan uudelleen.
Navigointi ohjelmassa
Ravintotulkissa liikutaan vain käyttämällä ohjelman omia painikkeita, joilla saa avattua ja suljettua uusia ikkunoita.
Ravintotulkkia käytettäessä selaimen (internet explorer, firefox, chrome jne) omia navigointipainikkeita ei tule käyttää. Navigointipainikkeita ovat siis nuolipainikkeet, joilla sivustolla voidaan liikkua eteenpäin ja taaksepäin tai päivittää sivu.
Salasana unohtunut
Voit pyytää uutta salasanaa osoitteesta
Uusi salasana lähetetään yhteystiedoissasi olevaan sähköpostiosoitteeseen.
Ongelmia kirjautumisessa
Jos salasanan syöttää väärin kerran, ei ohjelmaan pääse sisälle kuin avaamalla kirjautumisikkuna uudelleen kirjautumispainikkeella:
VINKKI: Lisää kirjanmerkkeihisi sivu http://www.nutriflow.fi/index.php/nutri-flowpalvelu , niin kirjautumisnappi löytyy helposti.
Miksi en saa laskettua ravintosisältöä?
Tarkista henkilötiedoista, että olet syöttänyt pituuden ja painon. Muista tallentaa muutokset. Näitä tietoja tarvitaan suositusten laskemisessa.
Muista valita ”Laske ravintosisältö”-painike laskennan asetukset-välilehdellä, jotta saat tulokset näkyville. Jos olet päätynyt tyhjälle välilehdelle, voit palata Asetukset-välilehdelle ja laskea tulokset.
VINKKI: Asetukset-välilehdeltä voit muuttaa laskennan asetuksia ja laskea uudet tulokset.
Mihin Nutri-Flow ravintotulkin antama analyysi ja suositukset perustuvat?
Nutri-Flow ravintotulkki käyttää ruokavalion analysoimisessa älykästä asiantuntijajärjestelmää, joka on rakennettu yhteistyössä laillistettujen ravitsemusterapeuttien ja sumean logiikan ammattilaisten kanssa. Sumean asiantuntijajärjestelmän kehitystyön osalta on valmistunut kaksi diplomityötä sekä yksi tieteellinen julkaisu. Kehitystyötä jatketaan väitöstutkimuksen muodossa.
Laskennassa käytettävät vertailuarvot perustuvat kansallisiin ravitsemussuosituksiin. Analyysin tulos ja suositus muodostetaan siis näiden arvojen ja ravitsemusterapeuttien asiantuntemuksen pohjalta.
Miksi ohjelma suosittelee vähennettäväksi alkoholijuomaa, vaikka mielestäni juon kohtuullisesti?
Palvelussa käytettävät suositukset ovat virallisia ravitsemussuosituksia (suomalaiset ravitsemussuositukset 2005 ja http://www.thl.fi) eli alkoholin osalta suositus on maksimissaan 5% kokonaisenergiansaannista.
Ohjelma laskee päivittäisen keskiarvon ravintoaineiden saannille, myös alkoholille. Jos ateriapäiväkirja on poikkeuksellisen lyhyt, voi tästä aiheutua analyysiin virhettä.
Alkoholisuositus muodostuu lasketusta päivittäisestä keskisaannista, jota verrataan suositusarvoon.
Jos energiatarpeen viitearvo (eli energiasuositus) on pienempi kuin päivittäisen saannin keskiarvo, lähdetään energiaa vähentämään monessa tapauksessa ensin alkoholista.
Toisaalta, jos olet valinnut ”Energian muutos” -valikosta tavoitteeksi energian vähentämisen, muuttuu alkoholisuositus 5 energiaprosentista nollaan (ts. laihduttajalle ei suositella alkoholia lainkaan).
Ethän jätä merkkaamatta nauttimiasi alkoholiannoksia, sillä aliraportointi vääristää analyysin tulosta ja vaikuttaa suosituksiin myös muiden elintarvikkeiden osalta.
Nutri-Flow Oy
Villiperäntie 5, 90410 Oulu, FINLAND
Puhelin: 0400-805572